Productiegebied Zuid Afrika

Het produceren van een rozenstruik en met name een stamroos neemt wel 1,5 tot 2 jaar in beslag. Het is dus belangrijk dat er van tevoren duidelijk is welk product er gemaakt moet worden. Een goed contact met de afnemers is dan ook van het grootste belang om het juiste product te kunnen maken, zowel kwalitatief als kwantitatief. Een groot deel van de productie gebeurt dan ook op contract basis. Dit is voor zowel de afnemer als voor de producent de enige manier om zeker te zijn van het gewenste product. Hierdoor kunnen wij inspelen op de specifieke wensen van de klant. Inmiddels heeft onze werkwijze geleidt tot vele langdurige relaties.

Sterke punten van Zuid Afrika als productiegebied:

  • Er is voldoende land en water beschikbaar zodat we op de meest duurzame manier kunnen kweken met een minimum aan gewasbeschermingsmiddelen en een maximale vruchtwisseling.
  • Er is sprake van een echte winter waarin alle rozenplanten op een natuurlijke wijze in rust gaan, wat erg belangrijk is voor het logistieke proces en de hergroei op de eindbestemming.
  • Er is een tegenovergesteld klimaat tov Europa. Hierdoor kunnen de planten op tijd gerooid worden en na transport naar Europa met een voldoende rustperiode achter de rug uitgeleverd worden.

  • Last but not least, als gevolg van de ligging, klimaat en de hoge lichtintensiteit is dit de ultieme plaats om stamrozen op te kweken.