Productiegebied Egypte

In Egypte (regio Alexandrië) produceren wij op een duurzame manier een breed assortiment planten. Hierbij ligt de nadruk op bloeiende mediterrane planten. Het assortiment bestaat uit overwegend traag groeiende of arbeidsintensieve producten en of kweekvormen (bijvoorbeeld planten op stam). Egypte heeft een lang teeltseizoen met veel licht en geen extreme temperaturen. Het merendeel van de productie duurt 12 tot 18 maanden voordat de planten naar de eindkweker gaan, die dichtbij de afzetmarkt de prefinishend planten afkweekt voor de consument. Water, land en mankracht zijn geen beperkende factoren in Egypte.

Sterke punten van Egypte als productiegebied.

  • In Egypte is ook voldoende ruimte en water beschikbaar zodat we op de meest duurzame manier kunnen kweken met een minimum aan gewasbeschermingsmiddelen. Alle planten worden in een zuiver substraat gekweekt, met een computergestuurde watergift en bemesting, waardoor we wereldwijd kunnen uitleveren zonder fytosanitaire belemmeringen.
  • Er is geen sprake van een echte winter waardoor de planten niet in rust gaan, wat erg belangrijk is voor het logistieke proces en de doorgroei op de eindbestemming.
  • Egypte ligt logistiek gezien perfect. Om de hoek van de deur van Europa met goede lucht en zeeverbindingen.
  • Als gevolg van de ligging, klimaat en de hoge lichtintensiteit is dit een van de beste plaatsen om dichtbij Europa te kweken.